Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Ρεθύμνου

Η φωνή της Αγάπης Του στο Ρέθυμνο

Αναζήτηση

Πρόσφατα Κηρύγματα

Δαμιανάκης Γ. Ιωάννης ιζ'


Ιωάννης ιβ'


Ζαχαρίας θ' - Ματθαίος κα'

Bιβλικά Μηνύματα

Σωτήρας για τη Ζωή σου ο Ιησούς Χριστός

"Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς·
Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή·
ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού" 
(Ιωάννης ιδ6)


Για να ζεις και να υπάρχεις μέσα στον κόσμο αυτό και να έχεις την ελπίδα της αιώνιας ζωής πρέπει μέσα σου να έχεις παραδεχτεί τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό σου σωτήρα.

 

Μέσα στην ανθρώπινη γνώση μας ή την αγνωσία μας για τα πράγματα του Θεού αλλά πάνω από όλα την αγάπη μας για τον Θεό εκεί επάνω έρχεται το Πνεύμα του Θεού και μας προτρέπει να ομολογήσουμε ότι ένας είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπου ο Ιησούς Χριστός.

Και μάλιστα αυτό το Πνεύμα του Θεού ικετεύει για εμάς γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε τι να προσευχηθούμε.

Άρα εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε μετά από αυτή την παρακίνηση του Πνεύματος του Αγίου είναι να δεχτούμε σαν σωτήρα μας τον Χριστό. Εκεί πάνω δίνουμε το δικαίωμα στον Ιησού Χριστό να γίνει Κύριος μας και είναι μεγάλη ελπίδα στο ανθρώπου που έχει Κύριο που μπορεί να αναλάβει κατά πάντα όλη την ζωή του.

 

Αυτός ο Κύριος δύναται να μας οδηγήσει με ασφάλεια στην αιώνια χαρά εκεί που δεν υπάρχει δάκρυ, στεναγμός, θλίψη και θάνατος, γιατί στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι που φοβίζουν τον άνθρωπο και ο Χριστός μας λέει ότι αυτά όλα θα τα εξαφανίσει. Άρα ερχόμενος προς τον Χριστό αυτός θα σε δεχτεί και θα σου φωτίσει την ψυχή και ελπίζοντας σε Αυτόν θα έχεις Ζωή Αιώνια!

 

Αν πραγματικά βαρέθηκες να ψάχνεις σε ιδεολογίες ή θεωρίες ανθρώπινες που αντί να σε φέρνουν κοντά στα πράγματα του Θεού σε απομακρύνουν, δέξου τον Χριστό για Σωτήρα σου, Λυτρωτή σου και Ελευθερωτή σου, και αυτός ο Κύριος θα σε συμφιλιώσει με τον Πατερά Θεό και θα σου γεμίσει το κενό της ψυχή σου.

Εγκυκλοπαίδεια

Αρειανισμός

Αιρετική χριστιανική διδασκαλία που εμφανίστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Θεωρείται μία από τις 3 μεγαλύτερες χριστιανικές αιρέσεις, μαζί με τον Νεστοριανισμό (εμφανίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. και υποστήριζε ότι ο Ιησούς υπήρξε ως δύο πρόσωπα, ο άνθρωπος και ο θεϊκός Γιος του Θεού, κι όχι ως ενιαίο πρόσωπο) και τον Μονοφυσιτισμό (εμφανίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. θεωρώντας ότι η θεϊκή φύση του Χριστού υπερίσχυε της ανθρώπινης).

Οι θεολογικές θέσεις του Αρειανισμού  έγιναν γνωστές το 319 μΧ από τον θεολόγο Άρειο (260 – 336 μΧ), ο οποίος έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Άρειος ήταν δεινός ομιλητής, ιδιαίτερα μορφωμένος και με μεγάλη επιρροή στην τοπική εκκλησία, σαφώς επηρεασμένος όμως από την αριστοτελική φιλοσοφία και τις απόψεις  του Ωριγένη (185 – 251 μ.Χ.) που υποστήριζε ότι ο Υιός είναι κατώτερος στην εξουσία σε σχέση με τον Πατέρα,  απέρριψε την θεϊκή υπόσταση του Ιησού, τον οποίο θεωρούσε γέννημα ή κτίσμα του Θεού και άρα όχι κατ΄ ουσίαν Θεό, ο οποίος είναι μοναδικός, αγέννητος, άναρχος και αιώνιος.  Δίδασκε ακόμη ότι ο Χριστός βρέθηκε στην θέση του Υιού του Θεού, επειδή ο Θεός τον αναβάθμισε εκεί έχοντας προβλέψει ότι θα σταθεί μέχρι το τέλος τελείως δίκαιος.

Περισσότερα...