Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Ρεθύμνου

Αναζήτηση

Πρόσφατα Κηρύγματα

Λουκάς ε' - Λουκάς δ'-ε'


Κατά Λουκά κβ'


Ιωάννης ιγ'

"Καθώς το κρίνον μεταξύ των ακάνθων ούτος είναι  η αγαπητή μου μεταξύ των νεανίδων"
(Άσμα Ασμάτων β2)

 

Η εκκλησία του Χριστού πάνω σε αυτόν κόσμο είναι  ο στύλος και το εδραίωμα της αλήθειας. Αυτήν η εκκλησία δεν έχει ταμπέλες αλλά είναι παγκόσμια και αποτελείται από αναγεννημένους χριστιανούς που λατρεύουν τον Θεό εν πνεύματι και αλήθεια.

 

Στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννου ο Λόγος του Θεού μας αναφέρει για επτά εκκλησίες που η καθεμία έχει κάποια χαρακτηριστικά που την συστήνουν απέναντι στον Θεό.

 

Αυτές οι επτά εκκλησίες νομίζουν πως υπηρετούν τα του Θεού, παρόλα αυτά ο Κύριος μόνο σε μια εκκλησία δεν βρίσκει τίποτα  λάθος, στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας.

 

Αυτής της εκκλησίας τα χαρακτηριστικά είναι η μικρά δύναμη, ότι φυλάει τον λόγο του ευαγγελίου, δεν αρνείται τον Κύριο, και έχει υπομονή να μένει και να πράττει τον Λόγο του Θεού.

 

Αυτά τα λίγα μα σπουδαία για τον Θεό είναι αρκετά, για να την επαινεί ο Κύριος και να την προτρέπει να μείνει σε αυτά μέχρι το τέλος.

 

Τώρα διαβάζοντας αυτά τα λόγια ας αναλογιστούμε σε ποια εκκλησία θέλουμε να ανήκουμε στην μια και μοναδική όπου ευαρεστεί τον Κύριο κατά πάντα ή σε αυτές που ο Κύριος χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου ότι οδηγούνται στην απώλεια. Αν το ευαγγελίου δεν σε ελέγχει και αισθάνεσαι αναπαυμένος ότι κάνεις το θέλημα του Θεού και ανήκεις στην μια παγκόσμια εκκλησία που θα παραλάβει ο Κύριος Ιησούς χριστός τότε δόξασε και ευχαρίστησε τον Χριστό που ανήκεις σε αυτήν την εκκλησία γιατί και αυτό χάρη Θεού είναι.

 

Τώρα αν είσαι στην άλλη περίπτωση  και  αισθάνεσαι έλεγχο και βάρος ότι κάπου υστερείς ή κάπου δεν μένεις στον λόγο της υπομονής του ευαγγελίου  τότε επέστρεψε, μετανόησε,  κλάψε και ζήτησε τον Χριστό να σε συμπεριλάβει και εσένα  στην μια αποστολική εκκλησία όπου προορισμός της είναι ο ουρανός.